نظافت و شستشوی خودرو از جمله مهم ترین عملیات های مربوط به نگهداری از آن می باشد. این امر برای بخش های بیرونی خودرو بوسیله روش های دستی یا کارواش دستی و اتوماتیک انجام می شود. اما بخش داخلی خودرو همانند بخش بیرونی نیازمند نظافت بوده و افراد می بایست به تمیز نمودن این قسمت نیز اهمیت بدهند. نظافت و تمیز نمودن داخل خودرو سبب حفظ ارزش وسیله و ایجاد حس دلپذیر در حین رانندگی یا استفاده از آن می گردد. در این مقاله به نحوه انجام عملیات نظافت داخل ماشین پرداخته می شود.
اهمیت نظافت داخل خودرو
وجود زباله و خاک بر روی کف یا داشبورد خودرو می تواند سبب اختلال در رانندگی شود. همچنین کثیف بودن بیش از حد شیشه ها، به علت گرفتن دید راننده، میتواند سبب ایجاد حادثه شود. نظافت و تمیزی خودرو بعلاوه در حفظ ظاهر و ارزش خودرو تاثیر گذار است. بنابراین با صرف کمی وقت در طول هفته جهت نظافت داخل خودرو، افراد می توانند از خطرات احتمالی جلوگیری نموده و فضای دلپذیر و بهداشتی را برای خود فراهم نمایند.
مراحل نظافت بخش داخلی خودرو
جهت نظافت داخل وسیله نقلیه خود مراحل زیر را انجام نمایید.
جمع آوری وسایل و ضایعات
گام اول جهت نظافت داخل خودرو، جمع آوری وسایلی چون کیف، وسایل اسباب بازی کودکان، کتاب و مجله های داخل آن می باشد. این امر به ساماندهی وسایلی که در ماشین جا مانده نیز کمک می نماید. در این مرحله بهتر است بطری ها، کاغذ و دیگر وسایل در سطل های بازیافت ریخته شوند. بخش آخر این مرحله درو انداختن زباله های ریز و درشت درون خودرو شامل پلاستیک، خرده کاغذ و .. می باشد.
تمیز نمودن کنسول جلویی
بعد از جمع آوری ضایعات و وسایل داخل ماشین، نوبت به تمیز نمودن کنسول جلویی وسیله می رسد. در این مرحله، باید با استفاده از شیشه پاک کن یا پاک کننده مناسب دیگر و یک دستمال تمیز، کنسول جلویی را شستشو داد. فرمان و داشبورد به همراه شیشه نمایشگر وضعیت بنزین، روغن و .. نیز در این مرحله تمیز شوند. در پایان، بخش های شسته شده را بوسیله یک دستمال خشک و تمیز، خشک نمایید.
شستشوی شیشه ها
در این مرحله، مقداری ماده پاک کننده را بر روی دستمال نانو یا میکرو فیبر بریزید و با آن بخش های داخلی شیشه های خودرو را تمیز نمایید. این نوع دستمال ها کاملا مناسب شستشوی شیشه هستند چراکه لکه های سخت را از بین برده و کیفیت بالایی ارائه می دهند. برای شستشوی شیشه های جلو و عقب، کناری و سقف خودرو، دستمال را با حرکت چرخشی بر روی آن ها بکشید تا اثربخشی بهتری داشته باشد. گوشه های و لبه های پنجره ها در این بین فراموش نشود.
نظافت صندلی ها و کف
برای نظافت سطح داخلی خودرو، می بایست از جاروبرقی استفاده نمود. قبل از انجام این کار، ابتدا کفی ها را برداشته و در مکان ایمنی تکان دهید. در صورتیکه کفی خودرو شما پلاستیکی است، ابتدا آنرا تکانده و سپس بوسیله شلنگ آب شستشو دهید و بگذارید تا در هوای باز خشک شود. در صورتیکه خودرو شما دارای کفی موکت شده می باشد، می توانید آنرا درون خودرو نظافت کنید یا در محیط بیرون جاروب نمایید. در پایان نظافت کفی آنرا به داخل خودرو برگردانید. در صورت سپردن خودرو خود به مراکز کارواش اتوماتیک پیشرفته، می توان از دستگاه شستشوی کفی آن ها برای این کار بهره برد.
در ادامه نظافت داخل خودرو، جاروبرقی را روشن نموده و با متصل نمودن یک نازل مناسب، کف خودرو را تمیز نمایید. برای نظافت صندلی ها از نازل مبل و برای نظافت درز های صندلی از نازل مکنده مخصوص شکاف ها استفاده شود. جهت دسترسی به بخش های زیرین صندلی های جلو، صندلی را به کمک اهرم های آن به عقب حرکت دهید. در پایان این مرحله، بوسیله دستمال تمیز و اسپری مناسب، صندلی چرمی خودرو را تمیز نمایید. در صورتیکه صندلی های خودرو شما، فابریک می باشد، ابتدا آنرا با جاروبرقی تمیز نموده و سپس با استفاده از فوم یا مواد پاک کننده دیگر آنرا شستشو دهید. در پایان بار دیگر صندلی را جارو نمایید. برای انجام این کار می توانید از یک دستگاه فرش شوی نیز کمک بگیرید.
پایان عملیات
در پایان در صورتیکه از مواد پاک کننده بر روی صندلی ها استفاده نموده اید، بهتر است درب های خودرو را باز بگذارید تا هوای داخل آن تازه شود. در صورت علاقه به محصولات خوشبو کننده، می توانید مقداری از آن را در پایان نظافت در داخل خودرو اسپری نمایید. در آخر نیز وسایل برداشته شده از خودرو شامل وسایل شخصی و کفی ها را به داخل آن برگردانید.
نظر بدهید